Pozor na Apríla!

1. duben 2005
Ranní poznámka , Ranní poznámka

První dubnový den je už tradičně spojován s nejrůznějšími aprílovými žertíky. Začíná to drobnostmi v rodině, mezi známými a senzačními články v novinách končí. O Aprílu je také dnešní poznámka.

0:00
/
0:00

Každý jsme si tím alespoň jednou prošli: Máš rozepnutý poklopec - apríííl! Vzpomínám si na otřepaný, ale na mne vždy zabírající vtípek. Co kdyby to byla pravda.

Mezi drsné, černohumorné pak jistě patří vtip o Pepíčkovi, který volá na maminku, že se na půdě oběsil tatínek. Když tam maminka doběhne a nikoho nenajde, Pepíček na ni křičí - Apríl, ve sklepě...!

Aprílové žertíky jsou ale jinak jistě příjemným rozptýlením v řadě pomalu plynoucích všedních dní. Člověk rád tropí hlouposti, žertuje a vymýšlí škodolibosti. A když se mu příležitost byť na jeden jediný den legalizuje, je to o to zábavnější.

Nevím ale, nakolik zábavné bude dnešní hlasování o nedůvěře vládě. Nepřijde mi, že by naši poslanci měli tak vytříbený smysl pro humor, a zvolený termín tak ve mne vyvolává rozpaky. Už vidím některého ze sociálních demokratů, jak zvedá ruku proti vládě a pak premiérovi řekne - to byl apríl, Stando...

Navíc - občas mívám pocit, že ti tam nahoře si na nás zkoušejí aprílové žertíky poměrně často. Jako rána palicí je pak pro mne zjištění, že to myslí smrtelně vážně.

Přeji vám hezký den.

autor: tif
Spustit audio