Rekonstrukce v ostravské fakultní nemocnici omezí možnosti parkovaní v areálu

27. říjen 2022 05:53

V ostravské fakultní nemocnici začíná oprava hlavního lůžkového monobloku. Skoro třicet let stará budova pak bude energeticky úspornější. Stavba za 180 milionů korun ale omezí dopravu v areálu nemocnice a dočasně tam také zhorší parkování. A s tím mají řidiči v nemocnici dlouhodobý problém.

„Je těžké tady najít místo k parkování, někdy hledám až tam vzadu pod lesem, jak je to tady plné,“ popisuje své zkušenosti jedna z řidiček. Teď měla štěstí. Na rozdíl od jiného řidiče, který přijel až z Kroměříže. „Máme kluka na příjem a není to kde zaparkovat. Přemýšlíme... Asi tady nechám manželku s klukem a já pojedu z areálu ven,“ hledá řešení řidič.

V následujících měsících ale bude míst k zaparkování v areálu nemocnice ještě o něco méně. Kvůli opravě lůžkového monobloku, nemocnice už ji dlouho plánovala. „Upozorňujeme, že parkovací místa nacházející se podél silnice v inkriminovaném úseku stavby nebude možné po zahájení stavby využívat,“ říká mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová.

Značky, které pohyb lidí kolem stavby i stání aut omezí, tam už brzy rozmístí. Přípravné práce na rekonstrukci už začaly.

Omezení parkování v areálu nemocnice

Mapu s plánovanými změnami si mohou lidé předem prohlédnout na stránkách nemocnice. „O omezeních a provozních změnách, které se během stavby vyskytnou, budeme průběžně informovat na webu, sociálních sítích i pomocí mobilních informačních tabulí umístěných v areálu nemocnice,“ dodává mluvčí.

Devítipatrová budova monobloku, který se má opravovat, je už na pohled omšelá. Krásný vzhled ale není tím hlavním cílem rekonstrukce, která budovu čeká. „V rámci stavebních prací bude provedena výměna oken, odstranění stávajících balkonů, zateplení obvodového pláště budovy a rekonstrukce střechy,“ vysvětluje Petra Petlachová s tím, že hlavním cílem rekonstrukce jsou úspory energie.

Práce potrvají 16 měsíců.

Spustit audio

Související