Richard Piskala: Nový majitel Baníku

16. leden 2016
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Baník Ostrava má nového majitele, podnikatele Václava Brabce, kterému se v tomto týdnu podařilo získat už všech 100 procent akcií fotbalového klubu.

Baník Ostrava. Nebo prostě Baníček. Ten název nechá málokoho v našem kraji úplně v klidu, ať už v pozitivním nebo negativním slova smyslu. Tu značku zná každý a nemusí být přitom vůbec fotbalovým fanouškem. Baník prostě patří k Ostravě stejně neodmyslitelně jako bílý kůň ke znaku krajského města.

V posledních letech bohužel přinášel Baník více negativních emocí než těch pozitivních. Aktuální pozice v tabulce s už skoro nulovou šancí na záchranu v 1. lize je dostatečně známá. Dosavadní vedení Baníku ale dokázalo postupně ztratit nejen podporu fanoušků, ale také vedení města a dokonce i bývalých hráčských legend.

Pro Baník teď konečně svitla naděje, že se situace v klubu začne zlepšovat. Má nového majitele i nového uznávaného trenéra Petrželu, který snad začne nový tým stavět především na vlastních odchovancích s baníkovským srdcem.

Situace v probíhajícím ročníku ligy už se asi zachránit nedá a Baník zřejmě sestoupí. Nový majitel toto všechno ví a musí tedy počítat minimálně s rokem stráveným ve druhé lize. Tím spíš se dá předpokládat, že se společně s trenérem Petrželou už teď zaměří na budování perspektivního kádru, který se co nejrychleji vrátí zpět do první ligy.

Baník - to je kus hrdé a slavné historie našeho regionu. A nejde jen o fotbal. Doufám, že toho pozitivního v souvislosti s Baníkem bude opět přibývat.

autor: rip
Spustit audio