Richard Piskala: Rekonstrukce studia

7. březen 2015
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Technici Českého rozhlasu Ostrava mají v těchto dnech plné ruce práce, probíhá totiž rekonstrukce vysílacího studia. Posluchači by z vysílání neměli nic poznat, Richard Piskala ale v dnešní Ranní poznámce přece jen něco prozradí a nabízí pohled z rozhlasového zákulisí.

Mnozí z posluchačů v našem vysílacím studiu v minulosti byli, při dnech otevřených dveří tudy za poslední roky prošly tisíce lidí. Možná jste byli mezi nimi a tak víte, jak to tam vypadalo. Pro nás rozhlasáky to bylo pořád „nové" vysílací studio, ale najednou jsme s překvapením zjistili, že od té skutečné novoty už uběhlo 13 let. A tak přišel čas na novou technologii a s ní samozřejmě na celkovou rekonstrukci toho našeho milého ostravského studia, označovaného pro nezasvěceného asi trochu neosobní zkratkou OP2.

Všechno to, co dnes slyšíte z rádia, už vysíláme z náhradního studia a přitom se snažíme, abyste nezaznamenali pokud možno žádnou změnu, tedy aby bylo vše tak, jak jste zvyklí a jak to má být.

Zároveň se ale chodíme každý den dívat, jak postupují práce v tom našem novém, nebo vlastně už starém, prostě rekonstruovaném studiu. V pátek už bylo prázdné, jen z podlahy místy trčely dráty. Pokud byste proměnu našeho studia chtěli vidět, sledujte fotky na našem ostravském rozhlasovém Facebooku, postupně je tam vkládáme.

Tu rekonstrukci samozřejmě neděláme pro sebe, ale především pro vás, naše posluchače. Nová technika přenese naše vysílání k vám spolehlivěji a kvalitněji.

Jestli půjde všechno podle plánu, tak za nějaké dva týdny přestěhujeme vysílání zase zpátky. Nebudu zastírat, že už se na to těšíme.

Krásný den s Českým rozhlasem Ostrava vám přeje Richard Piskala.

autor: rip
Spustit audio