Richard Piskala: S ČRo Ostrava proti nudě

27. červen 2015
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Teprve před pár dny skončila ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava soutěž „Artur se vrací - Chyťte ho!" a už pro vás chystáme další akce a soutěže spojené se zajímavými zážitky.

Naše velká prázdninová soutěž Křížem krajem startuje už za pár dní, ve středu 1. července. Soutěžní místa jsme vybrali tak, aby pro vás jejich návštěva byla příjemným výletem a abyste zažili něco zajímavého.

Na některých z těchto míst se možná s někým z nás rozhlasáků potkáte. Chystáme třeba přímý přenos z Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm příští sobotu.

Naši redaktoři vyjíždějí do dalších cílových míst natáčet reportáže do magazínu Křížem krajem a i já se chci, samozřejmě nesoutěžně, také na některá z těch míst vydat. Těším se například do znovuotevřené Chaty Prašivá v Beskydech, kterou postupně rekonstruuje a opravuje parta dobrovolníků a lidé přispívají na opravy ve sbírce.

Zatímco turistická soutěž Křížem krajem startuje, my v rozhlase už pro vás chystáme další atrakce. Bude to třeba soutěž Dobráci roku, ve které budou řadu měsíců soutěžit Sbory dobrovolných hasičů z našeho kraje. Říkáte si, že se vás hasičská soutěž netýká? Omyl - může se týkat všech, protože budete moci hlasovat pro hasiče z různých míst, o kterých budeme vysílat. A ti, kteří získají nejvíc hlasů, vyhrají pro svou obec veřejnou oslavu plnou hudby, grilovaného masa a piva za 100 tisíc korun.

Těšíte se? Já ano. Víc zatím neprozradím, ale když budete poslouchat naše vysílání, tak vám ani Dobráci roku, ani naše další letošní akce, koncerty a soutěže neuniknou. Jsem přesvědčený o tom, že s Českým rozhlasem Ostrava se určitě nudit nebudete.

autor: rip
Spustit audio