Štěpán Rak a Jan Matěj Rak zahrají v Divadélku pod Věží

13. listopad 2014

Koncerty klasické hudby, divadelní představení, tanec a výstavy. To vše zahrnují naše dnešní Kulturní tipy.

Hodokvas kořeněný vraždou. Tak ve stručnosti přibližují ostravští divadelníci svůj nový kus, který pod názvem Večeře uvedou dnes v Divadle Antonína Dvořáka. Strhující drama podle úspěšného románu Hermana Kocha bude mít v režii Petera Gábora premiéru v 18:30.

Slezské divadlo v Opavě naopak rozezní hudba. V 19:00 tady začne Koncert k Roku české hudby. Skladby Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany uslyší diváci v podání orchestru a sboru Slezského divadla, a to pod taktovkou Petra Chromčáka.

Milovníci klasické hudby si přijdou na své také v Ostravě, kde zve do Domu kultury města Ostravy na svůj koncert Janáčkova filharmonie. Spolu s ní sólově na koncertě od sedmi večer vystoupí kontrabasista Martin Raška.

Z koncertů přidejme ale také pozvání do ostravského Divadélka pod Věží, kde od 18:00 zahraje kytarové duo - otec a syn - Štěpán Rak a Jan Matěj Rak. V programu nechybí jak skladby starých mistrů a světoznámá klasika, tak i písně Jaroslava Ježka.

Daleko k hudbě nebude mít ale ani večer plný tance v multižánrovém centru Cooltour na ostravské Černé louce. V rámci přehlídky Move Fest se tam představí mimo jiné choreografka Lenka Vágnerová a taneční skupina Company Jezdci.

A čtvrtek okoření také dvě nové výstavy - zatímco v ostravské galerii Mlejn začne v 17:00 vernisáž výstavy dřevěných soch a plastik Jiřího Vyviala, frýdecký zámek otevře ve stejný čas už tradiční výstavu betlémů.

autor: čan
Spustit audio