Strážníci se v těchto dnech zaměřují na hlídání hřbitovů

28. říjen 2009
Zprávy , Zprávy

V řadě měst našeho kraje v těchto dnech zpřísňují strážníci dohled na hřbitovech. Blížící se Památka zesnulých tradičně nenechává v klidu zloděje, kteří z hrobů kradou drahé věnce a květiny. Často také vykrádají zaparkované vozy.

Větší pozornost věnují hřbitovům i městští policisté ve Frýdku-Místku, potvrdila mluvčí magistrátu Jana Matějíková. Více hlídat je budou nejméně do neděle příštího týdne.

"Strážníci se v těchto dnech zaměřují nejen na takzvané hřbitovní zloděje, ale i na vykradače aut. Jsou ve spojení se správcem centrálního hřbitova, který je v případě jakéhokoli problému nebo podezření na spáchání trestního činu kontaktuje. Strážníci také dohlíží na správné parkování v okolí hřbitovů," upřesnila Matějíková.

Na všech hřbitovech ve městě budou až do 8. listopadu dohlížet také ostravští strážníci. Jak upřesnila mluvčí Městské policie v Ostravě Vladimíra Zychová, strážníci budou i v okolí hřbitovů mimo jiné kvůli svátečním řidičům.

"Zaměří se zejména na eliminaci krádeží věcí ze hřbitovů a kapesních krádeží. Před hřbitovy na parkovištích potom budou věnovat náležitou pozornost pohybu podezřelých osob kolem zaparkovaných vozidel. V případě potřeby budou také dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu v okolí hřbitovů," dodala Zychová.

autoři: mik , Michal Schoffer
Spustit audio