Štrůdl s krůtími játry, medvědím česnekem a čubricou
Takováto pochoutka letos zabodovala v soutěži o nejlepší štrůdl ve Frýdku-Místku. Recept jsme zjišťovali u Nikoly Laníkové, jedné z organizátorek soutěže.
Péct se začal údajně v Rakousku, ale v našich zemích už také dávno zdomácněl. Mnohé rodiny si recept na závin, nebo chcete-li štrůdl, předávají z generace na generaci. Jinde rádi experimentují, vždyť štrůdl chutná jak na sladko, tak na slano. Ve Frýdku-Místku se každoročně vybírá ten nejlepší štrůdl. Jak soutěž dopadla letos a jaké jsou recepty na vítězné štrůdly, uslyšíte v rozhovoru s Nikolou Laníkovou.
Související
-
Pivní štrůdl
Další z receptů Ostravské rozhlasové rodinky je od paní Anny Kuchnové z Ostravy Kunčiček a je to recept na pivní štrůdl.
-
Maminčin jablečný škvarkový závin
Kulinářský klenot, který je starý už alespoň sto let, se dědí z generace na generaci v rodině paní Věry Švecové z Fulneku. A paní Věrka se teď rozhodla podělit se o...
-
Štrůdl z tvarohového těsta
Dnes pro vás máme recept na štrůdl z tvarohu, který nám poslala paní Jana Puchýřová z Ostravy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka