Pivní štrůdl

Další z receptů Ostravské rozhlasové rodinky je od paní Anny Kuchnové z Ostravy Kunčiček a je to recept na pivní štrůdl.

Nejprve si řekněme, jak připravit těsto. Budeme potřebovat půl kila hladké mouky, jednu celou Heru nebo jiný tuk a dvě deci piva. Uděláme těsto a necháme odpočinout, ať se dobře spojí.

A teď se musíme rozhodnout, čím pivní štrůdl naplníme. Jedna možnost je použít ovoce, ale nám se ještě víc líbí možnost udělat tento štrůdl na slano a naplnit ho salámem, sýrem, cibulkou a paprikou. Když náplň zavineme, dáme štrůdl do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Přejeme vám dobrou chuť a paní Aničce z Kunčiček děkujeme za recept! Jako odměnu jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knihu.

Vaše recepty, nebo i zkušenosti s už odvysílanými recepty Ostravské rozhlasové rodinky nám posílejte na mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou k nám do Českého rozhlasu Ostrava, Dr. Šmerala 2, Ostrava 70200.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.