V Dolní Lutyni je kvůli opravám po tragické nehodě uzavřen železniční přejezd

1. únor 2024 09:52

V souvislosti s opravou železniční trati, kterou minulý týden ve středu poškodila srážka nákladního auta a vlaku, se dnes ráno uzavřel železniční přejezd v Dolní Lutyni na Karvinsku. Uzavřen bude pravděpodobně do 7. února do 18:00. ČTK to řekl mluvčí Správy železnic Martin Kafka.

Železniční přejezd bylo nutné uzavřít kvůli opravě kolejiště v tomto úseku. Vlaky místem nehody mohou projíždět, ale stále pouze po jedné koleji a sníženou rychlostí 30 kilometrů v hodině. Podle předpokladu by se provoz v místě nehody mohl plně obnovit během příštího týdne.

Nehoda se stala v Dolní Lutyni minulou středu okolo 05:40 v úseku mezi Bohumínem a Dětmarovicemi. Ve vlaku do Prahy bylo sedm desítek lidí. Strojvedoucí zemřel na místě. Zranění utrpělo 20 cestujících. Dva zraněné ošetřili záchranáři na místě zásahu, jejich stav nevyžadoval převoz do nemocnice. Zbývajících 18 skončilo v nemocnicích v Karviné, Havířově, Bohumíně, sanitky se zraněnými směřovaly i do Městské a Fakultní nemocnice Ostrava. Poslední pacientka byla z nemocnice propuštěna v úterý. Škoda byla předběžně vyčíslena na 37 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související