Vzhůru na cesty!

19. říjen 2004
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Řidiči - raduj se! I tak by se dala reprodukovat informace, která tento týden proletěla naším zpravodajstvím. Stručně shrnuto z jejího obsahu: …oprava Frýdlantských mostů skončí už v pátek, o něco dříve, než se plánovalo!

0:00
/
0:00

Velká část motorizovaného krajského města jásá. Uzavřená část důležité ostravské dopravní tepny totiž už několik měsíců trápila prakticky všechny řidiče. Několikasetmetrové kolony aut na odkloněných trasách znamenaly nejen zpoždění spojů městské hromadné dopravy, ale také více exhalátů i hluku v ulicích, hromadu bloudících mimoostravských řidičů a třeba i pouhé přecházení z jedné strany ulice na druhou bylo aktem osobní odvahy.

V pátek radní města spolu s investorem slavnostně přestřihnou pásku a na opravenou zbývající část Frýdlantských mostů vyjedou první motoristé. Doprava v centru Ostravy se vrátí do normálu. Alespoň na pár měsíců - do příštího jara. Spolu s motoristickou sezónou totiž naplno vypukne i sezóna stavební. Nevím jak vy, ale já se na ni docela těším. I přes všechny potíže s různými uzávěrami a objížďkami mám totiž pocit, že díky všem těmto opravám jezdíme stále více po cestách a ne po tankodromu.

Hrozně ráda bych s takovým pocitem vyjížděla i mimo město. Obávám se ale, že se mi mé přání hned tak nesplní. Motoristické jaro totiž vypadá za hranicemi města už několik let stále stejně - díry střídají záplaty a správci silnic hořekují nad chybějícími penězi. Ještěže se blíží zima - nadílka zmrzlé vody shůry díry zalepí. Jen toho sněhu nesmí být moc. Silničářům by pak mohly pochybět peníze na jeho odklízení!

autor: š.iva
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.