Zahrada Hedvy

9. srpen 2010
Ranní poznámka , Ranní poznámka

V Rýmařově dokončují areál, kterým se každé město na severní Moravě a ve Slezsku pochlubit nemůže. Spojuje sportovní i kulturní prvky a bude skvělou nabídkou k využití volného času pro všechny věkové kategorie.


0:00
/
0:00

V Rýmařově tomu říkají zahrada Hedvy, je to vlastně několikahektarová plocha, která dříve patřila dnes už zaniklé textilce. Vznikl tam areál, který podle mého bude pýchou města. Není mnoho sídel v kraji, kde je nedaleko centra lyžařská běžecká dráha s osvětlením a možností umělého zasněžování. Samozřejmě, že ji v létě budou využívat cyklisté a inlajnoví bruslaři. Pak je v areálu několik hřišť. Na tenis, plážový volejbal, hřiště pro nejmenší, či hřiště skejtové, nebo malá horolezecká stěna. K tomu přidejte budovu s šatnami a sociálním zařízením či přírodní koupaliště. A pozor, taky přírodní amfiteátr tam je, takže využití mnohostranné. Ještě není otevřeno a už je tam plno, jak jsem se nedávno na místě přesvědčil. A o to přece jde. Ten areál je pro lidi a oni ho využívají. Zdarma. Město tam zaměstná správce, ale jinak tam může přijít každý, kdo má chuť sportovat nebo se třeba jen projít. Bavil jsem se s několika rýmařovskými mladíky, co oni na to. Ohlasy byly jednoznačně kladné a hlavně upozornili, že už teď mají kam jít. Město jim nabízí alternativu, tudíž volný čas nemusí být nuda a vymýšlení hloupostí. Jistě, nevyužije to každý, ale spousta mladých se tam najde. K takovému areálu musím prostě Rýmařovu blahopřát.

autor: Ivan Sekanina
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.