Zveme vás do divadla, do kina i na výstavu

1. říjen 2014

Kam za kulturou v Moravskoslezském kraji? Jako každé dopoledne jsme vám ve vysílání nabídli několik tipů.

Penzion pro svobodné pány míří z Českého Těšína za diváky do Karviné. Komedii slavnou i jako film, ve které zapeklité a úsměvné situace způsobí dámská návštěva na pokoji poněkud osamělého muže, představí v Městském domě kultury herci Těšínského divadla. V Karviné zahrají od sedmi večer.

V ostravském Divadle Antonína Dvořáka se naopak budou rozdávat Křišťálové kamínky. Dostanou je jak osobnosti s handicapem, tak i ti, kteří se lidem s postižením věnují. Mezinárodním setkáním tak v Ostravě od 18:00 už tradičně vyvrcholí Evropské dny handicapu.

A v jeviště se dnes promění také Divadelní klub Národního divadla moravskoslezského, kde diváci už několik sezón tleskají hře Moskva - Petušky. Hra o bezvýchodnosti života, vodce a ruské duši, ve které dostali hereckou příležitost mimo jiné Jan Fišar, Renáta Klemensová nebo Tomáš Jirman, začíná v 19:00.

Čtěte také

V Havířově se naopak můžete vydat na vernisáž výstavy věnované tvorbě známého regionálního umělce Viléma Wünscheho. Výstava, která bude zahájena v Kulturním domě Radost v 17:00, poodhalí jeho méně známou část díla - a to ilustrace.

A připomeňme také právě probíhající filmovou přehlídku Ostrava Kamera Oko. Dnes můžete vybírat z programu hned šesti kin - v Ostravě, Havířově a Frýdku-Místku. A promítat se k tomu všemu bude tak v ostravské Staré Aréně, kde svůj komponovaný pořad uvede od 19:00 filmový kritik Martin Jiroušek. Nazval jej - Fantomas slaví sto let.

autor: čan
Spustit audio