A je to!

17. srpen 2004
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Dobrých zpráv není nikdy dost. Na tom se asi všichni shodneme. Každého ale zajímá něco jiného, takže se naše dobré zprávy tématicky značně odlišují. Jednu takovou pro sebe včera objevila autorka následující poznámky. Možná udělá radost i vám.

Pat a Mat bude mít další díly. Je jich 28 a 31. srpna je začne vysílat Česká televize. Takže mám o podvečerní zábavu postaráno a určitě nebudu sama. Nicméně, že existují švejkologové, werichologové a podobně to asi nikoho nepřekvapí. Mě by ale zajímalo, jestli existují i znalci Pata a Mata... Možná si říkají ajetologové, protože patology už máme, matologové jsou volní ale lehce matoucí. A patamatolové? Uznejte to by se dost špatně vyslovovalo.

Když jsem hledala ajetologickou internetovou stránku, úspěšná jsem nebyla. Můj vyhledavač ale přece jen něco vychrlil. A to mě rozesmálo. V jedné z diskusí nad vydanými videokazetami byl příspěvek, že Pat a Mat skutečně reálně existují. Autor je prý viděl na vlastní oči na jedné stavbě. Doufám, že zrovna nešlo o stavbu jeho vlastního domu. Přiměl mě ale k úvaze nad náplní ajetologického spolku. Podle mně by se nutně nemusel zabývat pouze seriozním bádáním nad nešikovností dnes osmadvacetiletých osobností českého večerníčku. Ačkoli chápu, že než se rozebere s novými částmi teď už celkem 77 dílů, chce to rozhodně vědecký přístup. Já bych navrhovala, aby takovýto spolek třeba udílel výroční ceny. Ne že bychom jich v Čechách, na Moravě a ve Slezsku měli málo, ale myslím, že kandidátů by se mezi českými řemeslníky, opraváři a kutily našlo opravdu hodně. Zároveň tím, že by se do soutěže hlásili, svými náměty by přispívali k rozkvětu české ajetologie. A jako čestného předsedu bych za odvahu a průkopnictví zvolila majitele firmy, která skutečně existuje a soustředí se obchodování s textilem a jmenuje se jak jinak než A je to!

autor: mik
Spustit audio