Andělský perník

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Irenka Vehovská z Hněvošic. Recept na andělský perník si oblíbila celá rodina paní Irenky. A prý určitě nebudeme litovat, když ho zkusíme taky.

Suroviny:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- 1,5 hrnku moučkového cukru
- 1 čokoládový puding
- 2 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kakaa
- 3 lžíce marmelády
- 1 lžička skořice
Na polevu:
- 1 hořká čokoláda
- máslo
- kokos na posypání hotového perníku

Andělský perník

Postup:
Nejprve si do jedné mísy dáme všechny sypké suroviny do těsta, které smícháme. Potom do druhé mísy dáme všechny tekuté suroviny, které prošleháme mixerem, a když je máme prošlehané, vylijeme tekuté těsto k sypkým surovinám do mísy a mixerem šleháme těsto, dokud nebude krásně hladké.

Když máme hotovo, tak nalijeme těsto na plech, který můžeme vymazat, nebo vyložit pečícím papírem. Pečeme asi 40 až 50 minut.

Po upečení necháme perník vychladnout a připravíme si polevu. Rozpustíme hořkou čokoládu v hrnci s máslem, potom čokoládou potřeme perník a posypeme ho kokosem a necháme ztuhnout. A potom můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Za recept posíláme paní Irence jako odměnu tričko a za fotky přidáváme tradiční bonus – pěkné CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.