Babiččin hubník

Když je pekáč rozpálený, nalijeme na něj houbovou směs, kterou uhladíme

Série houbařských receptů pokračuje! Ten dnešní je od naší věrné posluchačky a přispěvatelky do této naší rubriky, paní Hanky z Rychvaldu. Poslala nám recept, který nazvala Babiččin hubník.

Suroviny:
- 2 hrnky hub
- 0,5 l mléka
- 1 lžíce krupice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 špetky soli
- 2 špetky mletého pepře
- 4 lžíce strouhanky
- 2 vejce
- 1 jablko
- 2 lžíce másla

Postup:
1. Houby pokrájíme na kousky, osolíme, zakápneme vodou a podusíme do měkka.
2. Do velké mísy si nastrouháme nahrubo cibuli a česnek.
3. Přidáme houby, mléko, vejce a krupici a promícháme.
4. Jablko oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do těsta.
5. Promícháme a zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme.
6. Dáme do pekáče a pečeme na 150 °C 50 až 60 minut.

Děkujeme paní Hance a posíláme jí speciální houbařský nožík s logem Českého rozhlasu Ostrava i tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.