Bavorský salát

Dnešní recept nám poslala paní Danuše Čermáková z Hradce nad Moravicí. Jde o recept na Bavorský salát, který má paní Danuše od své tety z Bavorska.

Připravíme si:
- 5 středně velkých brambor
- 1 cibuli
- 1 vajíčko
- 1 lžičku octa
- 1/2 masoxu
- 1 dl vody
- 1 lžíce olivového oleje
- kadeřavou petrželku na ozdobu

Postup:
Oškrábané brambory rozdělíme na čtvrtiny a uvaříme. Po uvaření slijeme 1dl vody z brambor do hrnku, přidáme půl kostky masoxu a lžičku octa. Tím vznikne zálivka, kterou krátce převaříme. Do misky dáme nakrájenou cibuli na kostičky, horké brambory protlačíme přes kráječ na vajíčka. Pokapeme olejem, přidáme na kostičky nakrájené uvařené vajíčko a vše zalijeme horkou zálivkou. Promícháme a podáváme teplé, nebo i po studenu k masu.

Přejeme dobrou chuť a paní Danuši posíláme jako odměnu tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.