Bramborák s cuketou

Podzim je časem bramborových placek neboli bramboráků. Dnes pro vás máme recept na bramborák s cuketou, který nám poslala paní Liba z Frýdku-Místku. Píše, že takové bramboráky je možné smažit klasicky na pánvičce, ale u nich doma mají raději verzi na plechu pečenou v troubě.

Suroviny:
- 0,5 kg brambor
- 0,5 kg cukety
- 4 vejce
- 2 lžičky majoránky
- 6 lžic hladké mouky
- 7 stroužků česneku
- půl lžičky mletého pepře
- sůl
- můžeme přidat i 250-300 g uzeného masa

Postup:
1. Česnek, brambory a cuketu oloupeme. Cuketu zbavíme středu, který obsahuje pecky.
2. Nastrouháme do mísy cuketu, brambory a vymačkáme přebytečnou vodu. Do vymačkané hmoty přidáme zbývající ingredience (česnek prolisujeme).
3. Vše podle chuti osolíme a propracujeme v těsto.
4. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a dáme do trouby. Pečeme 20 až 25 minut při 180 °C. Můžeme i přidat už zmiňované nadrobno nakrájené uzené maso.

Cuketový bramborák pečený v troubě nakrájíme a můžeme podávat.

Děkujeme paní Libě za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.