Bramborová omáčka
Recept, který nám pro Ostravskou rozhlasovou rodinku poslala paní Růžena z Ostravy-Hrabůvky, je na bramborovou omáčku, kterou – jak píše – vařila stařenka na jižní Moravě. A paní Růžena ji vaří dodnes.
Suroviny:
- cibule
- brambory
- nové koření
- bobkový list
- pepř
- majoránka
- smetana
- sůl
- citron
Postup:
Na zpěněnou cibulku nasypeme potřebné množství brambor nakrájených na kostky, zalijeme vodou a vaříme spolu s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Paní Růženka ještě oproti původnímu receptu přidává masox. Před dovařením přidáme majoránku, zaklechtáme smetanou a dochutíme solí, pepřem a citronem.
Podáváme s vařeným vejcem, nebo párkem.
Paní Růžence posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser