Brambory na kyselo

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Olga Dudášová z Bohumína a je to recept na brambory na kyselo. Je to zajímavý námět jak tak trochu neobvykle připravit brambory jako přílohu.

Takže když uvažujete co podávat třeba k vařenému hovězímu, nebo k nějaké dobré uzenině, tak byste se mohli inspirovat a připravit brambory podle receptu paní Olgy. To vařené hovězí bude asi nejlepší, protože do brambor na kyselo potřebujeme i trochu hovězího vývaru, který můžete získat právě při vaření masa.

Suroviny:
- 1 kg brambor
- sůl
- 2 bobkové listy
- 1 cibule
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1/4 l hovězího vývaru
- citronová šťáva

Postup:
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s pokrájenou cibulí, bobkovými listy doměkka, Uvařené vyndáme na mísu. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme hovězím vývarem nebo vodou a povaříme. Podle chuti přisolíme a okyselíme citronem a přelijeme přes uvařené brambory. Podáváme k nim už zmiňované vařené hovězí maso nebo kousek teplé uzeniny.

Děkujeme paní Olze z Bohumína za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knihu Pavla Maurera Nejezte blbě.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.