Brambory pečené s kmínem

Paní Erika Kurková ze Štěpánkovic nám poslala úplně jednoduchý recept na opečené brambory s kmínem. Mnohé z nás by asi ani nenapadlo připravit si na oběd nebo k večeři jen samotné brambory bez masa. Ale můžeme to zkusit, třeba tomu přijdeme na chuť.

Suroviny:
- 4 středně velké brambory
- olej
- kmín
- sůl

Postup:
Vymažeme plech olejem, brambory oloupeme a nakrájíme na asi třímilimetrové plátky a rozložíme je na plech. Každý plátek pomažeme štětcem olejem a pokmínujeme. Pečeme na 170 °C 45 minut. Po upečení osolíme a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť, paní Erice děkujeme a posíláme jí odměnu – pěkné CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.