Česnekový bůček
Paní Miluška z Ostravy-Zábřehu se probírala rodinnými recepty, které jim u nich doma chutnají a které se dědí z generace na generaci. A poslala nám jeden z nich, recept na česnekový bůček.
Suroviny:
- 1 kg vyššího bůčku
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- česnek
- 1 lžička ostré papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- sůl
Postup:
Bůček, bobkový list, nové koření a 15 stroužků česneku dáme do tlakového hrnce (papiňáku), zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka. Nesolíme!
Po vyjmutí a vychladnutí pak celý bůček pomažeme česnekovou směsí. Dáme do ní:
15 prolisovaných stroužků česneku, lžičku ostré papriky, kari, mletý pepř, worcesterovou omáčku a posolíme podle chuti.
Bůček pomazaný směsí zabalíme do alobalu a dáme do ledničky. Alespoň na 3 dny.
Přejeme dobrou chuť a paní Milušce posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky. A přidáváme pěkné CD za fotku, kterou během přípravy česnekového bůčku pořídila.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.