Česnekový bůček

Paní Miluška z Ostravy-Zábřehu se probírala rodinnými recepty, které jim u nich doma chutnají a které se dědí z generace na generaci. A poslala nám jeden z nich, recept na česnekový bůček.

Suroviny:
- 1 kg vyššího bůčku
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- česnek
- 1 lžička ostré papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- sůl

Postup:
Bůček, bobkový list, nové koření a 15 stroužků česneku dáme do tlakového hrnce (papiňáku), zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka. Nesolíme!

Po vyjmutí a vychladnutí pak celý bůček pomažeme česnekovou směsí. Dáme do ní:
15 prolisovaných stroužků česneku, lžičku ostré papriky, kari, mletý pepř, worcesterovou omáčku a posolíme podle chuti.

Bůček pomazaný směsí zabalíme do alobalu a dáme do ledničky. Alespoň na 3 dny.

Přejeme dobrou chuť a paní Milušce posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky. A přidáváme pěkné CD za fotku, kterou během přípravy česnekového bůčku pořídila.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.