Čokoládovo-tvarohová mražená dobrota

V dnešním receptu Ostravské rozhlasové rodinky pro vás máme tip na mraženou čokoládovo-tvarohovou dobrotu. Recept nám poslali Řezáčovi z Ostravy-Fifejd.

Suroviny:
- jedna zakysaná smetana
- jeden tvaroh
- 10 dkg cukru
- 5 dkg tuku (Řezáčovi používají Omegu)
- lžička kakaa
- jedna čokoláda (ledové kaštany)

Kromě těchto ingrediencí si připravíme také čisté umělohmotné plato na vajíčka, ve kterém budeme naši dobrotu mrazit.

Postup:
Z kysané smetany, tvarohu a cukru vyšleháme bílou hmotu. Zvlášť smícháme čokoládu, tuk a kakao - uděláme to tak, že je rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka.
A teď začneme do čistých umělohmotných plat na vajíčka dávat vždy do jednoho důlku lžíci čokoládové a lžíci bílé hmoty. Po naplnění dáme plata do mrazáku. Až vše pořádně zmrzne, tak máme připravenou čokoládovo-tvarohovou mraženou dobrotu. Dobrou chuť!

Děkujeme Řezáčovým z Ostravy za recept a jako odměnu jim posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a pěknou knihu.

Vaše recepty, nebo i zkušenosti s už odvysílanými recepty Ostravské rozhlasové rodinky nám posílejte na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou k nám do Českého rozhlasu Ostrava, Dr. Šmerala 2, Ostrava 70200.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.