Čokoládovo-tvarohová mražená dobrota
V dnešním receptu Ostravské rozhlasové rodinky pro vás máme tip na mraženou čokoládovo-tvarohovou dobrotu. Recept nám poslali Řezáčovi z Ostravy-Fifejd.
Suroviny:
- jedna zakysaná smetana
- jeden tvaroh
- 10 dkg cukru
- 5 dkg tuku (Řezáčovi používají Omegu)
- lžička kakaa
- jedna čokoláda (ledové kaštany)
Kromě těchto ingrediencí si připravíme také čisté umělohmotné plato na vajíčka, ve kterém budeme naši dobrotu mrazit.
Postup:
Z kysané smetany, tvarohu a cukru vyšleháme bílou hmotu. Zvlášť smícháme čokoládu, tuk a kakao - uděláme to tak, že je rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka.
A teď začneme do čistých umělohmotných plat na vajíčka dávat vždy do jednoho důlku lžíci čokoládové a lžíci bílé hmoty. Po naplnění dáme plata do mrazáku. Až vše pořádně zmrzne, tak máme připravenou čokoládovo-tvarohovou mraženou dobrotu. Dobrou chuť!
Děkujeme Řezáčovým z Ostravy za recept a jako odměnu jim posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a pěknou knihu.
Vaše recepty, nebo i zkušenosti s už odvysílanými recepty Ostravské rozhlasové rodinky nám posílejte na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou k nám do Českého rozhlasu Ostrava, Dr. Šmerala 2, Ostrava 70200.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.