Čokoládový cheesecake

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Irena z Bystřice. Jde o její oblíbený recept na nepečený čokoládový cheesecake.

Suroviny:
- jedno balení BB sušenek
- 100 g másla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 1 šlehačka
- 300 g čokolády
Na polevu:
- 140 ml šlehačky
- 100 g čokolády

Postup:
Sušenky rozdrtíme na malé kousky a přidáme rozpuštěné máslo. Směs dáme do dortové formy, kterou vysteleme alobalem.

Nad párou rozpustíme čokoládu. V misce si rozmícháme tvaroh, do kterého přilejeme šlehačku. Až se nám čokoláda úplně rozpustí, tak ji necháme chvíli vychladit a smícháme s tvarohovo šlehačkovou hmotou.

Vše pak vylejeme do dortové formy na připravenou první vrstvu a pěkně uhladíme.

Na závěr si připravíme polevu – nad párou rozpustíme ve šlehačce čokoládu. Pak tuto polevu nalejeme jako poslední vrstvu do dortové formy a necháme vše vychladit.

Po vychlazení už krájíme a podáváme.

Děkujeme paní Ireně za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.