Cuketová mňamka

O první recept v našem novém pořadu – Ostravská rozhlasová rodinka – se s námi podělila paní Jarmila Pacigová z Ostravy-Poruby. Poslala nám námět na rychlý oběd nebo večeři. Jde o cuketovou mňamku, jak svůj recept sama nazvala.

Potřebujeme tyto suroviny:
1-2 cukety (podle velikosti) a bez jader
olej
cibuli
dobrou nejlépe pikantní klobásu
sůl
pepř
trošku kečupu
šlehačku

Postup:
Cuketu nastrouháme a podusíme. Zvlášť na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou pikantní klobásu a osmažíme. Přidáme okapanou (tedy bez vody) podušenou cuketu, trošku kečupu (pro krásnou barvu), ochutíme solí a pepřem, přidáme šlehačku a necháme zavařit.

Jako přílohu podáváme chléb. Tato dobrota je dobrá teplá i studená.

Přejeme dobrou chuť!

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.