Cuketová mňamka
O první recept v našem novém pořadu – Ostravská rozhlasová rodinka – se s námi podělila paní Jarmila Pacigová z Ostravy-Poruby. Poslala nám námět na rychlý oběd nebo večeři. Jde o cuketovou mňamku, jak svůj recept sama nazvala.
Potřebujeme tyto suroviny:
1-2 cukety (podle velikosti) a bez jader
olej
cibuli
dobrou nejlépe pikantní klobásu
sůl
pepř
trošku kečupu
šlehačku
Postup:
Cuketu nastrouháme a podusíme. Zvlášť na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou pikantní klobásu a osmažíme. Přidáme okapanou (tedy bez vody) podušenou cuketu, trošku kečupu (pro krásnou barvu), ochutíme solí a pepřem, přidáme šlehačku a necháme zavařit.
Jako přílohu podáváme chléb. Tato dobrota je dobrá teplá i studená.
Přejeme dobrou chuť!
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.