Cuketová sekaná

Další recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Květoslava Košťálová z Ostravy a je to recept na cuketovou sekanou.

Suroviny:
- 20 dkg nastrouhané cukety
- 20 dkg nastrouhaného tvrdého sýra
- půl hrnku ovesných vloček
- půl hrnku strouhanky
- 1 dcl oleje
- 2 vejce
- půl sáčku prášku do pečiva
- sůl
- pepř
- vegeta
- majoránka
- česnek, celou palici (nebo méně - kolik kdo snese)

Postup:
Vymažeme pekáč (menší rozměr), vysypeme strouhankou. Všechny ingredience smícháme dohromady a vylijeme na pekáč. Pečeme cca 15-20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, zkoušíme jako buchtu špejlí. Hotová cuketová sekaná musí mít růžové okraje.

Děkujeme paní Květě za recept a vám, kteří si cuketovou sekanou upečete, přejeme dobrou chuť!

A pro vás ostatní připomínáme adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.