Ďábelská směs na topinky
Pokud máte rádi topinky a na ně nějakou ostřejší pomazánku, pak si zkuste doma sami vyrobit ďábelskou směs na topinky. Recept nám poslala paní Lenka z Ostravy.
Suroviny:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce octa
- 1 lžička tmavého cukru
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 250 g rajčatového pyré
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- 1 špetka pepře
- 2 lžíce oleje
Postup:
Na pánvi na oleji osmažíme cibuli na kostičky. Přidáme mleté maso a opékáme, až se vyvaří všechna tekutina, kterou maso pustí. Osolíme, opepříme, přidáme dva prolisované stroužky česneku a chilli podle chuti. Přidáme rajčatový protlak a hořčici. Zamícháme a přilijeme rajčatové pyré, cukr a ocet. Pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Na závěr přidáme poslední stroužek česneku.
Podáváme na topinkách, můžeme i posypat sýrem a zapéct pod grilem.
Děkujeme paní Lence za recept na ďábelskou pomazánku na topinky, jako odměnu jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.