Dia kokosová pochoutka

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku vybíráme z dopisu paní Jaroslavy Adámkové z Frýdku-Místku. Je to recept na kokosovou pochoutku, kterou můžeme, jak píše paní Jarka, vyrobit i v dia verzi. To nás zaujalo, takže právě takovou dia kokosovou pochoutku si dnes uděláme. Musíme si ale pořídit místo cukru sorbitol a také dia čokoládu a dia džem.

Suroviny:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek kokosu
- 2 až 3 lžíce mléka
- 1 lžička prášku na pečení
- půl balení tuku na pečení
- 1 vejce
- 70 g sorbitolu
- dia džem
- dia čokoláda
- kokos na posypání

Postup:
Z mouky, kokosu, mléka, prášku na pečení, tuku, vejce a sorbitolu vypracujeme těsto. Necháme ho odpočinout, vyválíme a plát dáme péct na plech na pečícím papíře.

Po upečení budeme potřebovat ještě dia džem, dia čokoládu a kokos na posypání.

Potřeme džemem, polijeme čokoládou a posypeme kokosem. Pak už jen nakrájíme na kostky.

Podle toho, jaké tvary nakrájíme, tam můžeme mluvit třeba o kokosových tyčinkách, nebo kokosových kostkách.

Paní Jaroslavě děkujeme za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Ekonomie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.