Dobrůtky: plněné jelení závitky na víně

15. listopad 2008

Podzim není oblíbeným ročním obdobím jen pro obdivovatele krásné a barevné přírody, ale také pro gurmány. Jde totiž o část roku, kdy si na své přijdou mimo jiné myslivci a následně i milovníci zvěřiny. A na pravé zvěřinové hody vás zveme v Dobrůtkách Českého rozhlasu Ostrava.

V ostravském hotelu Atom se zrovna teď chystají na tradiční Halali. U příprav jsme byli i my a přitom vyzvěděli podrobnosti k receptu na specialitu z jeleního masa. V podání redaktorky Ivany Šulákové a šéfkuchaře Otto Kokoszynského.

autor: š.iva
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.