Domácí gyros

Gyros

Pan František z Ostravy má rád gyros. Ten pravý se sice doma připravit nedá, jsou ale různé recepty, jak si připravit domácí gyros. Pan František jich už prý vyzkoušel několik a nakonec to u něj vyhrál recept, který nám poslal. Maso, krkovička, se podle tohoto receptu nejprve peče a pak ještě smaží na pánvičce.

Suroviny:
- 500g krkovice
- olej
- kečup
- koření na gyros
- sůl

Postup:
1. Maso osolíme, posypeme trochou koření na gyros a pečeme v troubě asi hodinu při teplotě 130 °C.
2. Pak ho necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky, posypeme ještě troškou koření, přidáme lžičku kečupu a lžičku oleje, a vše dobře promícháme.
3. Potom osmažíme na pánvičce. Ale pozor, jen chvilku a zlehka. Pokud bychom maso osmažili příliš, ztvrdne.

Přejeme dobrou chuť a panu Františkovi posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.