Domácí rybí salát ze zavináčů
Recept nám poslal pan Karel z Ostravy. Píše, že má rád ryby a také rybí saláty. A protože ty kupované mu moc nechutnají, připravuje si sám domácí rybí salát ze zavináčů. Pan Karel dále píše, že má rád ostřejší jídla, tak si vždy salát poměrně dost opepří a také do něj používá sterilovanou pikantní zeleninovou směs.
Suroviny:
- 3 větší zavináče
- 1 malá sklenice majonézy
- 1 sklenice sterilované zeleniny
- 1 cibule
- 1 kelímek zakysané smetany
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
- Zavináče rozvineme, očistíme od zelí, stáhneme kůži a nakrájíme na kousky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, i nakládanou zeleninu rozkrájíme na menší kousky.
- Podle chuti osolíme, opepříme a smícháme se zakysanou smetanou a majonézou.
- Rybí salát necháme aspoň hodinu v chladu uležet.
A pak už můžeme podávat, nejlépe s čerstvým pečivem.
Děkujeme panu Karlovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka