Domácí rybí salát ze zavináčů
Recept nám poslal pan Karel z Ostravy. Píše, že má rád ryby a také rybí saláty. A protože ty kupované mu moc nechutnají, připravuje si sám domácí rybí salát ze zavináčů. Pan Karel dále píše, že má rád ostřejší jídla, tak si vždy salát poměrně dost opepří a také do něj používá sterilovanou pikantní zeleninovou směs.
Suroviny:
- 3 větší zavináče
- 1 malá sklenice majonézy
- 1 sklenice sterilované zeleniny
- 1 cibule
- 1 kelímek zakysané smetany
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
- Zavináče rozvineme, očistíme od zelí, stáhneme kůži a nakrájíme na kousky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, i nakládanou zeleninu rozkrájíme na menší kousky.
- Podle chuti osolíme, opepříme a smícháme se zakysanou smetanou a majonézou.
- Rybí salát necháme aspoň hodinu v chladu uležet.
A pak už můžeme podávat, nejlépe s čerstvým pečivem.
Děkujeme panu Karlovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.