Domácí smetanová zmrzlina

Zmrzlina, léto, sladkost

Výroba vůbec není složitá. Můžete se inspirovat receptem, který nám do Ostravské rozhlasové rodinky poslala paní Vlasta Šípková z Nového Jičína.

Suroviny:
- 200 g moučkového cukru
- 250 ml šlehačky
- 45 ml mléka
- vanilkový cukr (1 balení)
- 7 žloutků

Postup:
1. Žloutky utřete s oběma cukry do světlé pěny.
2. Přidejte šlehačku a mléko a za stálého míchání povařte do zhoustnutí.
3. Vychladlou směs vložte do mrazničky asi na 2 hodiny.

Zmrzlinu můžete podávat přelitou vaší oblíbenou čokoládovou nebo ovocnou polevou, ale ještě lepší je s čerstvým ovocem a případně i s trochou šlehačky.

Děkujeme paní Vlastě za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.