Domácí trdelník
Určitě jste už někdy v ulicích šli kolem stánku s takzvaným trdelníkem. Recept původně pochází z Rumunska, ale vy si ho doma můžete vyrobit snadno a hlavně – daleko levněji, píše nám paní Maruška z Opavy a taky posílá recept.
Suroviny:
- 250 ml mléka
- 3 lžíce cukru moučka
- 80 g tuku
- 2 ks vajec
- 42 g droždí
- 500 g polohrubé mouky
- skořicový cukr na obalení
Postup:
Ze surovin připravíte běžné kynuté těsto. Po jeho vykynutí rozdělíte na 10 kusů, z nichž uválíte tenké žížaly. Ty pak namotáte na zavařovací lahve obalené alobalem, zámotek potřete bílkem a dáte péct při 180 °C asi na 10 minut. Po vytažení ještě horké obalíte ve skořicovém cukru a vlažné sundáte ze sklenic. Můžete konzumovat.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka