Houbová polévka se švestkami

Kuchařka Ostravské rozhlasové rodinky je bohatší o další recept. Poslala nám ho paní Elena z Ostravy. Píše, že asi 60 let mívali doma na Štědrý večer houbovou polévku se švestkami a tak nám svůj recept poslala.

Suroviny:
- sušené houby
- sušené švestky
- smetana ke šlehání
- bobkový list
- sůl
- hladká mouka

Postup:
Hrst sušených hub rozmačkáme v dlani, opláchneme a dáme s bobkovým listem do vody vařit. Po chvíli přidáme 4 až 5 sušených švestek, lepší jsou prý kvůli chuti s peckami. Po uvaření zahustíme hladkou moukou a smetanou, podle chuti osolíme.

Děkujeme paní Eleně za recept na polévku, která je u nich v rodině tradičním svátečním jídlem. Posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.