Houbová pomazánka

Opět tady máme v Ostravské rozhlasové rodince houbařský recept, který nám tentokrát poslala paní Lída z Veřovic. Je to její recept na houbovou pomazánku.

Suroviny:
- 1 kg čerstvých hub
- půl skleničky oleje
- 4 velké cibule
- 1 velký kečup
- feferonky (podle chuti)
- 5 stroužků česneku

Postup:
Houby povaříme 10 minut, na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme kečup, koření a drcený česnek. Vše smícháme.

Můžeme podávat na topince, nebo s těstovinami. Pomazánku můžeme taky sterilizovat – asi 1 hodinu na 100 °C.

Děkujeme paní Lídě a do Veřovic jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a také speciální houbařský nožík s logem Českého rozhlasu Ostrava.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.