Houbová pomazánka
Opět tady máme v Ostravské rozhlasové rodince houbařský recept, který nám tentokrát poslala paní Lída z Veřovic. Je to její recept na houbovou pomazánku.
Suroviny:
- 1 kg čerstvých hub
- půl skleničky oleje
- 4 velké cibule
- 1 velký kečup
- feferonky (podle chuti)
- 5 stroužků česneku
Postup:
Houby povaříme 10 minut, na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme kečup, koření a drcený česnek. Vše smícháme.
Můžeme podávat na topince, nebo s těstovinami. Pomazánku můžeme taky sterilizovat – asi 1 hodinu na 100 °C.
Děkujeme paní Lídě a do Veřovic jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a také speciální houbařský nožík s logem Českého rozhlasu Ostrava.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.