Hovězí guláš zahuštěný povidly
Autorem dnešního receptu je pan Michal Matusák z Ostravy. Do Ostravské rozhlasové rodinky poslal recept na hovězí guláš zahuštěný povidly.
Suroviny:
- 600 g hovězího masa
- 600 g cibule
- sůl
- pepř
- kostka masového bujonu
- mletá sladká paprika
- pálivá paprika
- feferonka
- ¾ kelímku povidel
- česnek
- tuk
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. Cibuli v hrnci na tuku necháme zesklovatět, maso na pánvi orestujeme a poté přidáme i s výpekem do hrnce s cibulí, přidáme obě mleté papriky dle chuti, zamícháme a zalejeme vodou. Přidáme masovou kostku bujónu, trochu soli a dusíme do změknutí masa. Poté přidáme feferonku, chvíli povaříme a pak vmícháme povidla. Důkladně je rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Děkujeme pan Michalovi za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.