Hovězí maso se zeleninou a jablky

Pan Jaroslav z Opavy, který nám recept na hovězí se zeleninou a jablky poslal, píše, že recept vyzkoušel poprvé už před několika lety a tak se u nich doma ujal, že se k němu rádi vracejí.

Suroviny (na 4 porce):
- 600 g hovězího masa na plátky (nejlépe falešná svíčková)
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 4 rajčata
- 4 jablka
- sůl
- pepř
- olej
- vývar

Postup:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Plátky na rozpáleném oleji krátce osmahneme, pak přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme nakrájenou papriku a nakrájená rajčata. Přikryjeme pokličkou a za občasného obracení masa a podlévání vývarem dusíme. K téměř měkkému masu pak přidáme oloupaná a na kolečka nakrájená jablka. Dusíme, až je maso měkké, ale jablka si musí zachovat tvar, takže je nesmíme přidat moc brzy.

Jako přílohu podáváme rýži, nebo brambory (vařené, nebo i americké).

Děkujeme panu Jaroslavovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.