Hrníčkový perník

Recept nám poslala paní Danuše z Frýdlantu nad Ostravicí.

Suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1,5 hrnku krupicového cukru
- 1 sáček kypřícího prášku do perníku
- 3 lžíce kakaa holandského typu
- 2 hrnky mléka
- 2 celá vejce
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje
- jakákoliv zavařenina na potření
- čokoládová poleva

Postup:
Vyhřejeme troubu na 180 °C, hlubší plech vyložíme pečícím papírem, v misce smícháme oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřící prášek a kakao, přidáme mléko, vejce a nakonec máslo, nebo olej. Rozmícháme a těsto nalijeme na plech.

Perník pečeme 20 minut, pak se přesvědčíme, že je hotový: zapíchneme do něj špejli, měla by zůstat čistá.

Necháme vychladnout na plechu, pak ho podélně přepůlíme, spodní část namažeme zavařeninou a přiložíme horní díl a pocukrujeme. Nakrájíme a máme hotovo!

Přejeme dobrou chuť a paní Danuši posíláme tričko ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?