Hrníčkový perník

Perník s melasou a rozinkami

Recept nám poslala paní Danuše z Frýdlantu nad Ostravicí.

Suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1,5 hrnku krupicového cukru
- 1 sáček kypřícího prášku do perníku
- 3 lžíce kakaa holandského typu
- 2 hrnky mléka
- 2 celá vejce
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje
- jakákoliv zavařenina na potření
- čokoládová poleva

Postup:
Vyhřejeme troubu na 180 °C, hlubší plech vyložíme pečícím papírem, v misce smícháme oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřící prášek a kakao, přidáme mléko, vejce a nakonec máslo, nebo olej. Rozmícháme a těsto nalijeme na plech.

Perník pečeme 20 minut, pak se přesvědčíme, že je hotový: zapíchneme do něj špejli, měla by zůstat čistá.

Necháme vychladnout na plechu, pak ho podélně přepůlíme, spodní část namažeme zavařeninou a přiložíme horní díl a pocukrujeme. Nakrájíme a máme hotovo!

Přejeme dobrou chuť a paní Danuši posíláme tričko ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.