Jablečné knedlíky přelité bílým jogurtem

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Milada Otipková z Frýdku-Místku. Je to recept na jablečné knedlíky.

Suroviny:
- 800 g jablek
- 280 g hrubé mouky
- 1 sáček vanilkového pudinku
- bílý jogurt na přeliv hotových knedlíků
- máslo
- cukr
- sůl

Postup:
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s moukou, pudinkovým práškem a špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Potom na pomoučněném vale uděláme asi 20 knedlíků, které vaříme asi 8 minut, omastíme máslem, přelijeme jogurtem a pocukrujeme. Přejeme dobrou chuť!

Paní Miladě za recept děkujeme a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knížku Pavla Maurera Nejezte blbě.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.