Josefčiny knedlíky

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Otilie Havlasová z Ostravy. Je to recept na Josefčiny knedlíky, právě tak říká těmto knedlíkům paní Otilie a recept je to velmi jednoduchý – jen upozorňujeme, že jde pouze o přílohu, která je prý výborná k masu, nebo třeba i ke špenátu.

Suroviny:
- 7 rohlíků
- 7 středních brambor
- sůl

Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme jako na bramboráky. Spojíme vše v těsto, děláme koule – v průměru 3 cm (jak je libo) a dáváme do vařící osolené vody tak na 15 až 20 minut. A hotovo!

Jestli tyto knedlíky budete servírovat k nějaké té huse, nebo kachně, či vepřovému a zelí, nebo si je uděláte s už zmiňovaným špenátem, necháme na vás. V každém případě přejeme dobrou chuť!

Paní Otilii posíláme jako dárek tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.