Když jsem z Hradišťa. Petr Ulrych v Ostravě zpíval jednu lidovku za druhou

12. květen 2022

Sourozenci Ulrychovi byli vždy takovou zvláštní směsicí folku a folkloru. Na Folkovém kolotoči v minulosti vystupoval Petr Ulrych, který se letos vrátí.

„Byl to Kolotoč, na který jsem se snažil dostat někoho z písničkářů ze světa. Moc se mi to nedařilo. Ten Rumun, který tam byl – nebudu ho ani jmenovat... To byl úlet. To je, jako by na ten folkový festival přišel Bob Frídl, který sice je písničkář, ale tak nějak cítíš, že to není úplně jeho scéna. Tak jsem se bál, jak to dopadne s Petrem Ulrychem, který šel úplně na závěr koncertu. A to bylo neuvěřitelné – končili jsme někdy ve tři hodiny v noci. Začínali někdy v sedm a končili ve tři. A toho Petra, i když bylo tak pozdě, nechtěl nikdo pustit. On hodinu a půl zpíval jednu lidovku za druhou,“ vzpomíná Milan Kaplan, který před lety stál u zrodu Folkových kolotočů.

Folkový kolotoč se letos do Ostravy vrací po téměř 40 letech. Jubilejní 10. ročník nabídne první víkend v červnu program na sedmi venkovních i vnitřních scénách Kulturního Domu Poklad v Ostravě-Porubě.

Spustit audio

Související