Korejský salát

Recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Jindřich Kuča z Ostravy-Hrabůvky. Je to recept na korejský salát.

Suroviny:
- mrkev
- cibule
- olej
- bylinkový ocet
- koriandr
- česnek
- sůl

Postup:
Mrkev nakrájíme na nudličky a ochutíme bylinkovým (ne jablečným) octem. Necháme 2 hodiny odležet v ledničce.

Nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na oleji. Scedíme olej, ten budeme potřebovat, osmaženou cibuli už potřebovat nebudeme, můžeme ji využít při přípravě jiného jídla.

K mrkvi přidáme mletý koriandr, vymačkaný olej, rozetřený česnek. Promícháme a dosolíme podle chuti.

Děkujeme panu Jindřichovi za recept na korejský salát a ještě přidáme jeho upozornění, že při přípravě tohoto salátu skutečně nepoužíváme glutaman sodný.

Také pro pana Jindřicha máme odměnu: tričko Ostravské rozhlasové rodinky a CD Živá píseň Strážnice. Jde o nahrávky z Mezinárodního folklórního festivalu ve Strážnici z let 2000 – 2014.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.