Králík na pivě

Stále nám posíláte vaše recepty, o které se chcete podělit nejen s námi, ale hlavně s dalšími posluchači z Ostravské rozhlasové rodinky. My z toho máme velkou radost. Dnes vám prozradíme jeden z receptů, které nám poslala paní Eva z Orlové-Lutyně, bude to králík na pivě.

Suroviny:
- králík
- pivo
- anglická slanina
- sádlo
- cibule
- česnek
- sůl
- drcený kmín

Postup:
Králíka nejprve rozporcujeme na malé kousky, osolíme ho a pokmínujeme drceným kmínem. Na velký pekáč dáme sádlo a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme anglickou slaninu, kterou také nakrájíme na kostičky. Když vše posmažíme, tak přilejeme 1/4 litru piva a vytlačíme 5 stroužků česneku. Vložíme králíka, pekáč přikryjeme a dáme do trouby, kde ho dusíme do změknutí.

Přejeme dobrou chuť! Paní Evě posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.