Kuře pod peřinou
Recept nám do Ostravské rozhlasové rodinky poslala paní Anička z Ostravy.
Suroviny:
- 1 kuře
1 kg mletého masa
- grilovací koření
Postup:
Do zapékací mísy rozložíme vykostěné kuře, posypeme grilovacím kořením a poklademe ochuceným mletým masem. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na hodinu. Jako příloha se hodí brambory.
Děujeme paní Aničce za zajímavý a jednoduchý recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.