Kuřecí salát s pohankou

Recept je od pana Jiřího z Bohumína. Píše, že má moc rád kuřecí salát s pohankou, který si často připravuje. Připravme si ho tedy společně s panem Jiřím podle jeho receptu.

Suroviny:
- 200 g pohanky
- 4 lžíce olivového oleje
- cibule
- 3 stroužky česneku
- červená a zelená paprika
- pórek
- 500 g vykostěného pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
- petržel

Postup:
Pohanku spaříme dvakrát až třikrát vařící vodou. Pak ji zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

Mezitím v pánvi na oleji zpěníme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, drobně nakrájenou červenou a zelenou papriku, nakrájený pórek, lehce orestujeme a nasypeme k pohance.

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, ohřejeme a dáme na salát. Posypeme dvěma lžícemi jemně nasekané petrželky a podle chuti osolíme a opepříme. Pak vše promícháme.

Pan Jiří píše, že celá příprava nezabere víc než 30 minut.

Přejeme dobrou chuť a panu Jiřímu posíláme tričko ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.