Kuřecí salát s pohankou
Recept je od pana Jiřího z Bohumína. Píše, že má moc rád kuřecí salát s pohankou, který si často připravuje. Připravme si ho tedy společně s panem Jiřím podle jeho receptu.
Suroviny:
- 200 g pohanky
- 4 lžíce olivového oleje
- cibule
- 3 stroužky česneku
- červená a zelená paprika
- pórek
- 500 g vykostěného pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
- petržel
Postup:
Pohanku spaříme dvakrát až třikrát vařící vodou. Pak ji zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.
Mezitím v pánvi na oleji zpěníme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, drobně nakrájenou červenou a zelenou papriku, nakrájený pórek, lehce orestujeme a nasypeme k pohance.
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, ohřejeme a dáme na salát. Posypeme dvěma lžícemi jemně nasekané petrželky a podle chuti osolíme a opepříme. Pak vše promícháme.
Pan Jiří píše, že celá příprava nezabere víc než 30 minut.
Přejeme dobrou chuť a panu Jiřímu posíláme tričko ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.