Kvašáková polévka
Slyšeli jste někdy o kvašákové polévce? V rodině paní Heleny z Paskova, která nám recept poslala, ji mají moc rádi a teď ji můžeme vyzkoušet i my.
Suroviny:
- 1 litr hovězího vývaru
- 3 brambory
- 4 kvašáky
- jedna 12% smetana
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
Postup:
Mrkev a brambory nakrájíme na kostky, dáme je do vývaru a asi 20 minut povaříme. Kvašáky nastrouháme nahrubo, přidáme je do vývaru a dalších 20 minut povaříme. Na závěr přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Přejeme dobrou chuť! Paní Heleně posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://ostrava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka