Kvašáková polévka

Slyšeli jste někdy o kvašákové polévce? V rodině paní Heleny z Paskova, která nám recept poslala, ji mají moc rádi a teď ji můžeme vyzkoušet i my.

Suroviny:
- 1 litr hovězího vývaru
- 3 brambory
- 4 kvašáky
- jedna 12% smetana
- 1 mrkev
- sůl
- pepř

Postup:
Mrkev a brambory nakrájíme na kostky, dáme je do vývaru a asi 20 minut povaříme. Kvašáky nastrouháme nahrubo, přidáme je do vývaru a dalších 20 minut povaříme. Na závěr přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť! Paní Heleně posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.