Legendy se vracejí

27. září 2006
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Legendy se vracejí. Tak nazval svou dnešní ranní poznámku Richard Piskala. Má na mysli rozhlasové legendy, které se vracejí do vysílání Českého rozhlasu Ostrava.

0:00
/
0:00

Eva Mudrová a Ivan Šedivý. Legendy ostravského rozhlasu i televize. Zejména těm starším je určitě není třeba připomínat. Měl jsem to velké štěstí, že jsem je oba zažil jak se říká v akci, potkali jsme se kolem poloviny 90. let. Tehdy už oba opět mohli po letech zákazů hovořit do éteru. Já jako zelenáč v médiích jsem si tehdy ani neuvědomoval, jaké legendy to jsou. S Ivanem jsme se potkali v jednou soukromém rádiu, kde tehdy četl zprávy. A při několika příležitostech také uvařil vynikající guláš a vyprávěl úžasné zážitky, ať už myslivecké nebo ty rozhlasové a televizní. Paní Evu jsem pak v té době poznal zde v ostravském rozhlase jako precizní hlasatelku zpráv. Pak oba odešli do důchodu a dlouho jsme se neviděli. Až nedávno. A musím přiznat, že mne oba úplně dostali. Panečku, tak svěží a činorodé lidi aby člověk i mezi třicátníky pohledal. Jako by pro ně čas neexistoval. Eva a Ivan se vracejí do živého vysílání, budou od tohoto víkendu střídavě uvádět víkendový pořad Přání plná písniček. Jsem moc rád, že oba tuto nabídku přijali. Možná přibudou další do série těch vtipných historek z vysílání, které umí oba tak báječně vyprávět. Vrací se do svého, ostravského rozhlasu a já jim i vám posluchačům držím palce, aby to byl šťastný návrat. A zároveň vůbec nepochybuji o tom, že tomu tak bude. Přiznám se, že mám jedno tajné přání - být jednou tak mladý a svěží jako jsou dnes oni. Evo a Ivane, vítejte zpátky, a nám ostatním přeji příjemný poslech jejich vysílání.

autor: rip
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.