Letošní festival Bezručova Opava se věnuje říši zvířat

2. září 2009

Mezi námi zvířaty - přesně tak zní téma už 52. ročníku Bezručovy Opavy. Přehlídka patří k opavským tradičním a nejstarším. Návštěvníci se opět dočkají během září jak divadelních představení, koncertů, výstav a literárních čtení, tak cestopisných přednášek. Celkem je pro zájemce připraveno více než pět desítek akcí.

Bezručova Opava bude slavnostně zahájena dnes v 17:00 v opavském Kostele sv. Václava. Jednou z prvních akcí bude mimo jiné výstava opavských výtvarníků, kteří se sejdou u příležitosti sta let od prvního vydání Bezručových Slezských písní.

"Během 28 dní čeká na návštěvníky více než padesátka nejrůznějších pořadů. Naprosto klíčovým fenoménem je při tvorbě festivalu hra. Aby nás to mohlo bavit, musíme si hrát," říká dramaturg Bezručovy Opavy Jiří Rotrekl.

Na milovníky hudby čeká například přehlídka opavských rockových kapel nebo koncerty skupin Toxique a NightWork. Festival divadla, filmu, hudby a literatury potrvá v Opavě až do konce září a bližší informace najdete na webových stránkách www.opava-city.cz/bezrucovaopava.

autor: čan
Spustit audio