Náhlá návštěva – rychlé občerstvení pro nečekané hosty

Náhlá návštěva. Tak nazvala svůj recept paní Zdeňka Ostruzsková z Českého Těšína. Je to další z receptů pro Ostravskou rozhlasovou rodinku. Abychom na tu náhlou návštěvu byli připraveni, měli bychom mít doma po ruce žampióny, šunku a pár dalších ingrediencí.

Suroviny:
- 200 g šunky
- toastový chléb
- 300 g žampionů
- 105 g sýru cihly
- 1 zelená paprika
- máslo
- pekingské koření

Postup:
Žampiony očistíme, pokrájíme a podusíme i s nakrájenou paprikou a necháme vychladnout. Plátky toastového chleba namažeme máslem, obložíme šunkou a na ni dáme žampiony s paprikou. Dáme do trouby a pečeme 10 minut, poté posypeme strouhaným sýrem a pečeme další asi 3 minuty v troubě při teplotě 150 °C.

Děkujeme paní Zdence z Českého Těšína, posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knihu Pavla Maurera Nejezte blbě.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo