Nákyp z tvarohu a jablek

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám přišel z Hnojníku od paní Felicie. Je to recept na nákyp z tvarohu a jablek.

Suroviny:
- 200 g jablek
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru
- 50 g jemné krupice
- 2 vejce
- na špičku nože prášku do pečiva
- citrón

Postup:
1. Oloupaná, jemně nastrouhaná jablka zakapeme citrónem a promícháme s trochou jemně nastrouhané citrónové kůry.
2. Přidáme prolisovaný tvaroh, žloutky a cukr.
3. Promícháme, zahustíme krupicí s práškem do pečiva a nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků.
4. Naplníme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi tři čtvrtě hodiny.

Nákyp podáváme s kompotem, nebo politý ovocnou šťávou.

Děkujeme paní Felicii za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.