Nákyp z tvarohu a jablek

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám přišel z Hnojníku od paní Felicie. Je to recept na nákyp z tvarohu a jablek.

Suroviny:
- 200 g jablek
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru
- 50 g jemné krupice
- 2 vejce
- na špičku nože prášku do pečiva
- citrón

Postup:
1. Oloupaná, jemně nastrouhaná jablka zakapeme citrónem a promícháme s trochou jemně nastrouhané citrónové kůry.
2. Přidáme prolisovaný tvaroh, žloutky a cukr.
3. Promícháme, zahustíme krupicí s práškem do pečiva a nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků.
4. Naplníme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi tři čtvrtě hodiny.

Nákyp podáváme s kompotem, nebo politý ovocnou šťávou.

Děkujeme paní Felicii za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...