Nákyp z tvarohu a jablek

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám přišel z Hnojníku od paní Felicie. Je to recept na nákyp z tvarohu a jablek.

Suroviny:
- 200 g jablek
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g cukru
- 50 g jemné krupice
- 2 vejce
- na špičku nože prášku do pečiva
- citrón

Postup:
1. Oloupaná, jemně nastrouhaná jablka zakapeme citrónem a promícháme s trochou jemně nastrouhané citrónové kůry.
2. Přidáme prolisovaný tvaroh, žloutky a cukr.
3. Promícháme, zahustíme krupicí s práškem do pečiva a nakonec už jen lehce vmícháme sníh z bílků.
4. Naplníme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi tři čtvrtě hodiny.

Nákyp podáváme s kompotem, nebo politý ovocnou šťávou.

Děkujeme paní Felicii za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.